CAT4X4, vigilants del bosc . NO BAIXEM LA GUARDIA!!

---------------------------------------------------------

El CAT4x4 col·labora amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, Ajuntaments i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), a desenvolupar el Pla de vigilància contra incendis forestals.


Aquesta iniciativa forma part de la prevenció dels incendis forestals, que té com a finalitat principal d'evitar-los i limitar-ne els efectes. Aquest model, que pretén la participació del conjunt de la societat en la prevenció dels incendis forestals es va a començar a posar en pràctica l'any 1996 i el CAT4x4 any rera any hi segueix col.laborant.

El Pla de vigilància es dissenya i es gestiona sota el compliment dels següents objectius:
· Evitar l'inici dels incendis forestals a través de la dissuasió i la informació a la població.
· Fomentar la participació de la societat en la prevenció dels incendis forestals.
· Cobrir el màxim de territori forestal amb un cost raonable a través d'una vigilància mòbil, present i activa en les zones de més risc.
· Detectar els incendis forestals el més ràpidament possible.
· Col·laborar amb els dispositius de vigilància d'altres institucions.

Per anticipar-se a l'inici d'incendis forestals (intensificant i redistribuint l'operatiu de vigilància, mobilitzant vehicles especials...), s'elabora diàriament, a partir de les dades meteorològiques de la xarxa automàtica d'estacions de la Generalitat de Catalunya un indicador sobre el perill d'incendi.L'activació del Plan Infocat es realitza segons la previsió de risc MOLT ALT d'incendi. L'activació, per part de la Direcció General de Medi Natural d'aquest Departament, del nivell 3 del Pla ALFA, implica la restricció d'accés a totes aquelles persones que no tinguin una relació de veïnat amb els paratges restringits.

 

Enllaç d'emergències de la Generalitat: http://www.gencat.net.

Aquí trobareu consells de comportament a la natura: Autoprotecció i recomanacions contra incendis


Aquí hi ha menús alternatius a la barbacoa: http://www.mediambient.gencat.net/cat/el_medi/incendis/campanyes.jsp